štvrtok 26. februára 2015

Olivové maslo

Toto neberte ani ako recept, je to hlavne inšpirácia, že aj z úplne banálnych vecí sa dá vytvoriť niečo chutné a efektné zároveň. Takéto úžasné olivové maslo s bylinkami a citrónovou kôrou môžete fantasticky využiť pri grilovačkách alebo môžete ho položiť na plátky pečeného mäsa. Viem si ho taktiež dokonale predstaviť na párty, kde na veľkú drevenú dosku naukladáte okrem masla i veľa druhov syrov, nejaké orechy, hrozno alebo figy a k tomu dáte košík s chrumkavými bagetami. Alebo nemusíte z toho robiť žiadnu vedu a zjesť ho len tak s ohriankovaným pečivom na raňajky. Je to paráda!


Ak vás nadchla príprava domáceho ochuteného masla, pozrite si aj tento recept na grilovanú bravčovú krkovičku s casnakovým maslom a zapečenú bagetu s bylinkovým maslom.
____________________________
Ingrediencie na množstvo, ktoré vidíte na obrázku:
- 100 g masla
- 1 úplne malinký prepučený strúčik cesnaku alebo polovica veľkého
- 1 hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, bazalka, kôpor, tymián, pažítka, atď)
- cca 20 veľkých kvalitných čiernych olív (alebo vyskúšajte i zelené olivy alebo kapary)
- kôra z polovice citróna
- korenie, soľ

1. Maslo nechajte poriadne zmäknúť. Ak ste nedočkaví, môžete maslo dať na pár sekúnd do mikrovlnky. Maslo roztlačte vidličkou. Pridajte prepučený cesnak, soľ, korenie, citrónovú kôru a úplne najemno nakrájané bylinky. Všetko zmiešajte. Až na záver jemne vmiešajte olivy, aby ste ich zbytočne nepopučili. 

2. Odrežte obdĺžnik potravinovej fólie alebo hliníkovej fólie. Maslo premiestnite na kôpku uprostred fólie. Fóliou maslo zrolujte do valčeka. Poriadne postláčajte, nech z neho dostanete von prípadný vzduch a potom fóliou uzavrite maslo i po stranách.

3. Nechajte maslo v chladničke minimálne 2 hodiny. Ak ho chcete mať k dispozícii na dlhšiu dobu, dajte ho do mrazničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!